Wednesday, January 06, 2010

Den 8 - Koh Tao - prve ponory

Prvy ponor vobec na otvorenom mori vyskusame so spanielskym instruktorom Abelom na Japanesse Garden (japonske zahrady). Chce si najpr otestovat, ze sme nezabudli vsetky cviky, ktore sme trenovali na bazene v cechach. Znie to jednoducho ale dopadne to panikou pod vodou. Zabudla som, ze slana voda stipe oci a nos viac, ako sladka, takze pri prvom vylievani vody z masky zpanikarim, napijem a nadycham sa vody a uz silno objimam spanielskeho instruktora, ktory sa ma pokusa pod vodou ukludnit. Prejdeme radsej rozne ine cviky a vyskusame vacsiu hlbku predtym, nez znovu otestujeme zlozenie a nasadenie masky. Druhy pokus presiel. Konecne sa mozem ukludnit a venovat sa roznofarebnym rybkam, ktore sa nebojacne prepletaju pomedzi nas a kukaju nam do okuliar.

Druhy ponor uz je len fun dive. Ziadne cviky, len nadherny ponor do asi 20 metrov na Twin Peaks. Este na palube sa naucime zopar podvodnych znakov na rozne druhy ryb a pod vodou uz len cakame na signaly instruktora a cumime.... Podmorsky svet stoji za to. Co skryva modra/zelena hladina som si doteraz mohla len predstavovat (kedze dokumenty nesledujem 8-) a pri tomto ponore som sa citila ako ozajstny potapac objavitel. Rozne koraly, ktore sa stahuju ked zacitia pohyb, bodkovane modre raje, makkyse, podmorske hady, rybicky....

Na vecer si este s Durim zajdeme na masaz/reflexologiu a pedikurku unavenych noziciek....hmmm, "tu handid baat", no neber to!

No comments: