Wednesday, January 06, 2010

Den 10 - Koh Lanta - prichod

O piatej rano priplava nasa lod do Surathani do pristavu. Pride pre nas tuk-tuk, na strechu bez povrazov nahadzu nase batohy, takze musime ist velmi pomaly a hlavne nebrzdit a este sa nam nezmestil Duri do tuk-tuku, takze visi za autom ako mu sofer nakazal - t.j. "monkey show". Odvezie nas do znamej "restauracie", kde preckame do 6:30, aby sme sa klimatizovanym autobusom odviezli na Krabi. Tam opat v restauracii cakame 2.5 hodiny na minibus, ktory nas odvezie za roh, kde nas opat vylozia a cakame dalsich 30 minut. Rozculujem sa a vlastne ani neviem preco. Nema to zmysel. Ked nas konecne nakladaju do mensieho minibusu, zistuju, ze sa tam asi nezmestime. Anglicky nehovoriacim soferom pride pomoct anglicky nehovoriaca thajka z turistickeho officu. Vsetci mame nalepene na trickach pofiderne nalepky, ktorymi nas oznacili uz v predchadzajucom buse. Ani to jej nestaci ako dokaz, ze patrime k cestujucim, takze chce vidiet cestovny listok. Ten mame mozno v batohu a mozno sme uz vyhodili, ale thajsky to vystvetit nevieme, anglicky nerozumeju, takze vznika hadka... Nakoniec vsetko dobre dopada (aspon kvazy), nastupujeme do minibusu a vyrazame. Za prvym rohom sme svedkami (a mozno aj pricinou) zrazky dvoch skutrov, nas sofer sa len zasmeje a ideme dalej.... Po  40 km minibusom nastupujeme na prvy trajekt (to sme este hlupi a vystupujeme na rozohriatu betonovu palubu) a po par dalsich kilometroch na druhy trajekt (uz zostava v klimatizovanu minivane). Konecne Koh Lanta. hura hura hura

Chalani nas nechavaju v chladku strazit batohy a odstrasovat nedobitnych taxikarov, zatial sa im podari prenajat nam dva skutre a najdu aj krasne bungalovi pod kvitnucimi bananovnikmi, fikusmi, palmami, ibistekmi a inymi zelenymi potvorami. Je tu velmi prijemne, v noci tu cvrkaju cikady ako by niekto zapol motorovu pilu, cez den nam v kupelni chyta hmyz obrovsky gecko, pod verandou mame zabky a stonozky, teta recepcna ma v mini betonovom bazeniku dakych kaprov a chovaju aj vtaciky. Celkom idylka, aj ked je plaz az za rusnou cestou.

V GO Dive si chalani objednaju tri dni potapania (pokrocily kurz) a my si vyberame vylet na zajtra. Rozhodujeme sa medzi trekom na slonoch (ktory vraj ale trva iba hodinku a stoji dost) a kayakmi. Vyberam druhu variantu (nech si Zuzka zasportuje).

Na plazi sme nasli lacnu a dobru restiku pre nemcov, kedze cast menu tvoria rozne druhy sniclov. Obsluhuje nas prijemny lady-boy, kym cakame na zapad slnka, ktoreho sa opat kvoli mrakom nedockame (zatial 0 bodov na tejto dovolenke).

No comments: