Tuesday, January 12, 2010

Den 15 - posledny den na Koh Lante

Lucime sa z rana s Novotnymi. Len co nas odprevadia na plaz, nasa speedboat s troma motormi vyraza na vylet na 4 rozne ostrovy. Teda hned po 20 minutovom cakani na turistov, ktorych rano zabudli vyzdvihnut na hoteli ako slubili (bezna praxe v Thajsku) a na com sa strasne rozculuju dve starsie americke ucitelky (podla rovnakeho temperamentu sa zda, ze su to sestry).
Prva snorchl-pauza je na ostrove Cheuk. Krasny koralovy porast, dve hladne ryby nahanajuce ciernu chobotnicku aj vzacny druh rybky "Nemo" (false claun fish), to vsetko tu mame moznost vidiet cez zahmlene okuliare a takmer zadarmo 8-)
Na ostrove Muk je jaskyna Emerald do ktorej sa dostava celkom srandovne. Vsetci si musime nasadit plavacie vesty (vacsina azijcou vratane thajcou nevie absolutne plavat) a zoradit sa ako v skole do zastupu, hada. Jeden po druhom potom preplavame cez tmavu jaskynu s vysiacimi stalaktitmi s jednou baterkou. Nuz, najma Japonci maju z tohoto velku srandu a asi aj adrenalinovy zazitok. Na druhej strane "diery" je plaz, stromy a stovka dalsich turistov 8-/ Bola to vraj niekedy tajna skrysa pokladu pre piratov 8-) Vyzera to tu ako v centre vyhaslej sopky. Z kazdej strany strma stena, a v jednej z nich je jaskyna, cez ktoru sa da prejst len v case odlivu (pri prilive asi len s potapacskou vystrojou).
Na ostrove Kradan nas caka obedik, ovocie a trosku odpocinok. Co? Odpocinok? Ani zadarmo. Dvojhodinovu pauzu stravime prechadzanim sa po plazi a dalsou snorchl-pauzou (ktora sa uz tentokrat neobisla bez straty Durovych oci...teda cocky).
Ostrov Ngai je totalne obkoleseny plavacimi vestami a z nich trcia japonske ruky a nohy. Pripadne este pet flasky s chlebom, ktore tlacia do ryb, len aby si odfotili cele hufy rovnakych pruhovanych rybiciek (ktore btw na to onedlho zdochnu). Snazime sa vynnut masam, ale velmi to nejde...
Po navrate na Koh Lantu nas nemohlo napadnut nic lepsie, len sa nechat pomasirovat na plazi pri zapade slnka. Znie to krasne, ze? Len chrbat a ucho ma bolelo este par dni 8-) Konecne viem, co obnasa thajska masaz. Teta maserka, utla starucka pani, zacala "jemnou" olejovou masazov na mojom chrbte. Uz vtedy som mala slzy v ociach. A to ma este cakalo prave thajske sialenstvo zpredu....
Rozdychat to ideme do rasta baru na plazi, kde robia perfektne cerstve mango dzusy a pina coladu z cerstveho kokosoveho mlieka. Thajsky rastafarian nam zo sest krat popraje vsetko dobre do noveho roku a mozeme ist kludne spat.


No comments: