Tuesday, January 12, 2010

Den 17 - Phi Phi vylet longtejlom

Zaciname zralocou zatokou (a na konci dna zistujeme, ze tu sme mohli kludne aj skoncit a stravit tu den). Hovori sa, ze tu su zraloky, ale pri pocte plastovych plutiev pod vodou pochybujem, ze by sa tu nejaky odvazil prist. Odplavame si kusok na more od ostatnych snorchlistov a robime dobre. Najprv okolo nas postava obrovska skupina mini striebornych rybiciek, narazime aj na meduzu. Ale highlight pride, ked sa v modrej dialke zaleskne prva barakuda (najprv si myslime, ze zralok). Potom dalsia a dalsia. Nakoniec je ich okolo nas zo 50. Ked sa prestaneme hybat, aj oni sa neboja a plavaju okolo. Jedna sa neboji natolko, ze k nam priplava na par centimetrov. Obdivujem jej krasne ostre zuby (ktorymi sa takmer dotyka Durovych okuliar) zpoza neho samozrejme 8-) Su vraj neskodne, ale clovek nikdy nevie, ze?
Nas jednozuby kapitan longtejlu nas prevezie naozaj v rychlosti okolo Viking cave (nestihame ani fotku) - jaskyna, ktora je vraj velmi vysoka a thajci do nej chodia kradnut lastovicie hniezda (nezistili sme preco). Dnes je pri jej vchode mini "benzin pumpa" - predpokladam, ze pre lode zopar nadrzi gasolinu.
V Phi Phi Lei (krasna zatoka medzi vysokymi utesmi) nas kapitan povodne ani nechcel vypustit z lode, ale neodbitny Duriho samr nam zaisti aspon 2-minutove kupanie. V zatoke Loh Samah si zase zasnorchlujeme a tu by mal byt mozny aj skok z utesu (asi 15 metrov vysoky), ale kvoli odlivu nemozeme skakat, jedine ze by sme chceli skocit posledny krat.
Na radu prichadza ta Plaz (The Beach), povodne nazyvana Maya beach. Je to plaz ako kazda ina, (celkom pekna, v nadhernej zatoke), vynimocna je hlavne kvoli filmu Plaz s Leom, za ktorym salie nejedna baba. Mrte turistov a este viac. Od kapitana fasujeme prazenu ryzu a ideme radsej preskumat vnutrozemie. Uzke ulicky v dzungli su o nieco prijemnejsie. Ulickou sa dostaneme naspat k zatoke Loh Samah, kde sa este raz presvedcime, ze z utesu sa dnes naozaj skakat neda. Na zaver si este odmyslim 986 turistov a idem si zaplavat ako Leo vo filme. Inak, turisti tu po sebe nechavaju pekny bordel.
Predtym, nez nas kapitan pre dnesok uz vylodi naspat pri mole, vypusti nas este na 15 minut na plazi opic. Zije tu rodinka opiciakov, ktora je neskutocne prejedena, takze tehotne samicky okolo mojho ananasu len pohrdavo preslapuju. Odmietaju aj krasne zlte banany, ktore im v stanku na plazi nakupili fotky-chtivy turisti. Nalakat sa nechali len na sacok prazenych arasidov.
V mestecku si narychlo kupim suche plavky a utekame stihnut lod na Phuket (neviem na co sa my este ponahlame, ked aj tak je vzdy odchod o min. 30 minut odlozeny). Na lodi stretneme nemca zijuceho v statoch, ktory okrem toho, ze je strasne ukecany extrovert, ma asi aj nejake ine psychologicke problemy, takze ho rada vidim po pol hodine odchadzat na inu palubu (to este neviem, ze s nim nakoniec pocestujeme aj taxikom na hotel).
Z lode si zajedname noclah na Phukete (tiez ostrov, ale blizko pri pevnine, prepojeny je aj mostom) a sdielanym taxikom sa z pristavu dostaneme do stareho centra do hoteliku Crystal Inn. Za velmi ferovu cenu sa tu zvitame s civilizaciou a luxusom naraz vo forme teplej sprchy (v normalnom sprchovom kute so zavesom namiesto inde beznej sprchovej hadice nad hajzlom) a telky (zaspavam pri Demolition man z 93-ieho so Silvom Stalonem).
Budicek o osmej vecer a ideme do miestnej spinavo-smradlavej thai restiky, kde za lacny peniaz vyfasujeme krevety v sladko kyslej omacke a kraba na kari => vyborneeeee.



No comments: