Friday, January 01, 2010

Den 7 - snorchlom okolo Koh Tao

Rano nas vyzdvihnu pred Seven-Eleven (pre neznalych to je siet supermarkeov, ktora je vraj v Thajsku znakom civilizacie) a plan dnesneho dna je obsnorchlovat ostrov Koh Tao. Na pomoc si objednavame long-tail boat - taka ta dlha lodka s vrtulou na tyci a malickou plachtovou strieskou. Avsak sme v Thajsku, kde je vsetko "zorganizovane", takze nas omylom ci neomylom pridaju do drahsej, velkej lode so zachodom. Budeme sa stazovat? 8-)
Prva zastavka je v Shark Bay - zaliv zralokov. Neviem preco, ale nejak som necakala ze podo mnou budu NAOZAJ plavat ZRALOKY. Sice take malicke, ale boli tam a ja s nimi..... Spolu-snorchlovaci videli az 2-metrovych, na(ne)stastie my nie.
Druha zastavka je v Hin Wong Bay. Tisice farebnych rybiek (papagajova rybka - parrot fish, motylia rybka - butterfly fish, zajacia rybka - double barred rabbit fish) a koralov (christmas tree worms) nas vo vode udrzia tak dlho, ze spalenemu chrbtu a ritke sa uz nevyhnem.
Po treti krat zastavujeme v Mango Bay. Okrem uz znamych rybiek tu stretneme modru raju na ruzove bodky 8-) ("stingray"). Nadherna. Po tejto zastavke sme si dali maly obed na lodke (a az vecer zistujeme, preco z neho bolo Durimu chvilku zle).
Vysadzuju nas na ostrove Nangyuan, kde mame 2 hodiny rozchod. Zaciname vyslapom na mensi z ostrovov, na ktorom je kopcek a z neho vyhlad na tri ostrovceky spojene piesocnatou plazou. Je tu nadherne, az na tie hejna turistov. Na plazi sa snazime si najst miesto na deku, a neplatit za vsetko, co sa len da pomenovat. Ak si odmyslim vsetkych okolo-praziacich sa ludi, tak by som toto troj-ostrovie zaradila do Top 5.
Vecer sa uz len unavene prechadzame po plazi a nahodou nadabime na prijemnu restauraciu, kde nam za ferovu cenu ugriluju lokalnu rybku a krevety a pripravia cerstvy mangovy a melonovy dzus. Aby toho nebolo malo, tak pridali aj vychadzajuci obrovsky zlty mesiac pri splne....

2 comments:

miskousko said...

Silvester na Sairee beach, tomu sa hovori skveleeeeeee nacasovanie!!! Dufam ze ste boli aj v Lotos bare - najmensti a najzivsi :) Ak nahodou stretnete Mareka zos Slovenska (+66860246024), co na Tao alebo Samui zije a toci potapacske videa, pozdravte ho... a uzite si sharky!

Vierka said...

Lotos bar sme nenasli, lebo sme nehladali 8-) Sairee beach bola ok na silvestra, zilo to tam, ale inak sa nam pacilo viac v tichom prijemnom zaliviku Chalok Baan Kao.

a Mareka sme asi nestretli. neviem ako to je mozne 8-)