Tuesday, April 26, 2011

JAR - cast VIII

Den 9

Most Bloukrans
Hned z rana si Duri bez okolkou skoci bunjee a ja mam strach ho tam len sprevadzat. Posadka starajuca sa o "gumu" je platena od poctu skokov, takze ma vsemozne prehovaraju, aby som skocila za nim.... bol zo mna "ten najvacsi srab a budem to lutovat do konca zivota" (aspon tak hovorili chlapci) ale aj tak som neskocila :)
Od typka zo Zambie, ktory tvrdi, ze sa vola Hapiness (v preklade Stastie) si kupime sosku dvoch zirav z velmi sofistikovane znejuceho kamena.... nieco s ovocim mal v mene :)

Dvojita divoka ustrica
Zastavujeme pred "Pletom" v obchodiku Thyme and Again na vybornu domacu kavicku a perfektnu omeletku s pestom, fetou a grilovanou zeleninkou. Cream-cheese cake pada do zaludka tiez. A do kosicku si pribalime aj sladucke baracky (v novembri!) a brusinkovo-madlove keksy. 

Dalej po ceste stavime v Old Vicu, kde vystavuju rozne typy lokalneho umenia, od obrazov, crepnikov, textilu, kozmetiky az po kadeco. Ale nic nas tu neoslovi.
V narodnom parku Wilderness nas napadne, ze sme dnes este poriadne nic nerobili, len sa autom vozime, tak si prenajmeme kanoe. Asi 3/4 hodiny sa plavime cervenou riekou okolo kempingovych stanovist, kde si za tohoto krasneho dna robia africke rodinky BBQ. Dalsiu 3/4 hodinku kracame drevenym chodnikom, ktory nas dovedie k vodopadom. Duri si ako obvykle zalozi, ako inak, vlezie do kazdej diery a vylezie na kazdu skalu. Z jednej si aj skoci do cervenej lagunky. 


Tento krik je pochutka pre zirafy





Premoceny a unaveny sprintuje k autu a speedujeme po N2 do Kleinsbaainu, a takmer vrazime do tiez sa ponahlajuceho dikobraza. V Kleinsbaaine nas uz velmi ocakava teta z White Shark Projectu (uz 3x volala!). A cakanie sa oplatilo. Na noc nam poskytne novo zariadeny dom s vyhladom na plaz, styroma spalnami, dvoma kuchynami, kupelky som nepocitala. Dom je z tehal a je vyzdobeny africkymi nametmi. Padam na zadok, kupime si Savana Dry v liquer shope oproti a pozerame horory az kym nezaspime v super pohodlnej posteli s baldachynom.... 





No comments: